Al Gore komt exclusief naar België

De
toekomst
van onze
planeet

Uitgesteld tot juni 2023
Meer info volgt

LOTTO ARENA ANTWERPEN

Mede mogelijk gemaakt door

Wat mag je verwachten?

Al Gore zal wil tijdens zijn uiteenzetting en live Q&A het publiek iets bijbrengen, maar tegelijk ook inspireren. Hij tracht oplossingen aan te reiken om een duurzame toekomst voor de planeet en de mensheid veilig te stellen. Die verandering vertrekt namelijk bij ieder individu, bij een groep mensen en bij de mensheid als geheel.

  1. Kunnen we de klimaatcrisis oplossen?
  2. Hoe dringend moeten we actie ondernemen?
  3. Welke krachtige antwoorden en voorbeelden stellen ons in staat om deze morele uitdaging aan te gaan?

Denk aan de belangrijke uitdagingen waar we als mensen van dezelfde planeet tegenaan kijken – in het gezelschap van één van de voornaamste experten op vlak van de klimaatactivisme: vicepresident Al Gore.

Wil je er graag bij zijn?

Interesse in een partnership?

Partnership
Stuur een e-mail naar partner@medianation.be

Wie is Al Gore?

Ex-vicepresident Al Gore is voorzitter en mede-oprichter van Generation Investment Management (een vermogensbeheerder die duurzaamheidswaarden integreert in financiële dienstverlening) en oprichter en voorzitter van The Climate Reality Project (een non-profitorganisatie die zich wijdt aan het oplossen van de klimaatcrisis). Daarnaast is hij Senior Partner bij Kleiner Perkins Caufield & Byers en lid van de Raad van Bestuur van Apple.

Gore werd verkozen als volksvertegenwoordiger voor het Huis van Afgevaardigden in 1976, 1978, 1980 en 1982, en voor de Senaat in 1984 en 1990. Hij werd ingehuldigd als de 45ste vice-president van de Verenigde Staten en diende acht jaar, van 1993-2001.

Hij is de auteur van de #1 New York Times bestsellers ‘An Inconvenient Truth’ en ‘The Assault on Reason’ en andere bestsellers als ‘Earth in Balance’, ‘Our Choice: A Plan To Solve the Climate Crisis’, ‘The Future: Six Drivers of Global Change’ en meest recent de New York Times bestseller ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’.

Hij is het onderwerp en de hoofdrolspeler van de gelijknamige documentairefilm ‘An Inconvenient Truth’ die in 2006 twee Oscars in de wacht sleepte — en van een tweede documentaire uit 2017, ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’. In 2007 won Gore de Nobelprijs voor de Vrede, samen met het Intergouvernementele Panel voor Klimaatverandering van de Verenigde Naties, voor “het informeren van de wereld over de gevaren van de klimaatverandering”.

“Solving the climate crisis is within our grasp, but we need people like you to stand up and act.”

Programma

19:00 Deuren open
20:00 Keynote en Q&A

Practical

Woon of werk je op wandelafstand? Dan bereik je de Lotto Arena het makkelijkst te voet. Geen files, geen parkeerproblemen!

Liever met de fiets? Vlakbij het Sportpaleis en de Lotto Arena kunnen 660 fietsen gestald worden. Ook die van jou kan er dus nog bij. Of maak gebruik van de fietsen die door de stad Antwerpen via Velo Antwerpen ter beschikking worden gesteld

Kom je met de trein? Hou er rekening mee dat er na afloop van avondevenementen vaak geen treinritten terug naar huis zijn. Controleer dus of een vlotte terugreis mogelijk is. Of probeer je heenreis met de trein te combineren met een terugrit via carpoolen.

Vlakbij het Centraal Station van Antwerpen bevindt zich het Astridplein. Stap hier over op de trams en bussen van De Lijn. Dankzij je combiticket maak je vrij gebruik van het openbaar vervoer met De Lijn.

Kom je met de auto? Maak het jezelf makkelijk: vermijd de omgeving van de Lotto Arena, parkeer op een Park+Ride en kom vlot met tram of bus naar de zaal. Je combiticket Lotto Arena – De Lijn is geldig als vervoersbewijs! De P+R-terreinen bieden samen plaats aan bijna 2.000 auto’s. Bezoekers met een rolstoel kunnen gebruikmaken van de voor hen voorbehouden plaatsen bij de parking Vaart, rechts van het Sportpaleis.

Ja. Net zoals Al Gore zullen de gasten en de presentator Engels spreken.

Reeds meer dan 40 jaar ijvert Al Gore voor ons klimaat en verhoogt hij het globale klimaatbewustzijn. Als één van de eerste politieke leiders om de klimaatcrisis aan te kaarten, is hij één van de stuwende figuren achter het Kyoto-protocol en het Parijse Klimaatakkoord en één van de leidende figuren in de wereldwijde beweging om de klimaatcrisis op te lossen.

“Will our children ask, why didn’t you act?
Or [will they] ask, how did you find the moral courage to rise up and change?

© 2022 MediaNation
Terms of Use
Privacy

Met de steun van

FAQ

Info over tickets? tickets@businessam.be Interesse in een Partnership? partner@medianation.be

Contact

+32 (0)3 376 00 60
sales@medianation.be